Céginformáció

Tavak tervezése, vízjogi engedélyek beszerzése
tó vásárlási szaktanácsadás

KOVIT-TERV Kft 1995-ben alakult a Komáromi Víztársulat tervező csoportjából kiválva komáromi székhellyel.

A Kft alapító tagjai: Benkő László ügyvezető, vezető tervező, Trifusz Péter tervező  Németh János szerkesztő.

2005 elejétől a Kft székhelyét Tatára, 2016- ban jelenlegi helyére, Tatabányára helyezte át.

A Kft. munkáinak zömét területi víz rendezési munkák tervezése, csapadék víz elvezetésének tervezése, ivóvíz és szennyvíz csatorna hálózatok tervezése, tavak, tározók tervezése és hulladék gazdálkodással kapcsolatos munkák tervezése alkotják.

Benkő László vezető tervező kidolgozott egy módszert a folyékony kommunális („szippantott”) szennyvíz lerakók „in situ” (helyben) történő rekultivációjára.

A védett eljárás lényege, hogy a folyékony hulladéklerakókat a helyszínen, mozgatás és szállítás nélkül, adalék anyag hozzáadásával tudjuk rekultiválni.

Az eljárást nagy érdeklődés övezi gyorsasága, egyszerűsége és nem utolsó sorban gazdaságossága miatt.

2005től kezdődően a KOVIT-TERV Kft. elkészítette 7 megyei kistérség vízrendezési programját a területileg illetékes érintett vízgazdálkodási társulatok segítségével.

E programok a települések vezetőinek, a szakma képviselőinek és az illetékes hatóságoknak az elismerését is kiérdemelték. A program lényege, hogy a települések víz rendezési problémáit vízgyűjtő szemlélettel közelíti meg., műszaki és gazdasági sorrendet ajánl, s végül az elvégzendő feladatok várható költségeiről is tájékoztatást ad, így segítve a települések előre tekintését, hosszú távú pénzügyi tervezését

Bővebben a Kistérségi Települési Vízrendezési Programról....

 

Tisztelettel :

Boda László

Kovit-Terv Kft.

2800 Tatabánya, Molnár János út 1 / B   I. em. 4.
Mobil: 06-30/9-475-454