Tó vásárlás szaktanácsadás

Tó vásárlás szaktanácsadás, horgásztó, halastó, pihenőtó!

Megszokott, hétköznapi gyakorlat, mielőtt egy használt gépkocsit vásárol valaki, azt megvétel előtt átvizsgáltatja szakszervizben, hozzá értő, tapasztalt szakemberekkel.

Az átvizsgálás után kézhez kap egy hiba listát, javítási díjakkal, s ez alapján eldöntheti, érdemes –e megvásárolni a járművet!

Hiába néz ki szépen, csábítóan az a jármű, a vásárló szeretne tisztában lenni az állapotával, tudni akarja, hogy mit vásárol, a közel jövőben majd miért és mennyit kell még költenie rá.

Ha egy tavat akar vásárolni valaki, akkor a vásárlás előtt ugyan ezt az eljárást javasoljuk.

Míg a gépkocsikhoz többé –kevésbé mindenki ért valamelyest, hiszen napi használati eszköz, a tavak esetében ez már nem így van!

A tavak is elhasználódnak, lehet „rossz” az állapotuk, miközben szemet gyönyörködtetőek!

Az idő elteltével összegyűlik bennük az iszap (feliszapolódnak), romlik a műtárgyak, elvezető csövek állapota, megcsúszhatnak a töltések, alámosódik az árapasztó, stb.

Ezeket a hibákat a növényzet olykor jótékonyan eltakarja, s egységesen üde, gyönyörű tó képe tárul elénk.

Az üzemeltetés során azonban folyamatosan előjönnek ezek a „rejtett” hibák, s kijavításuk esetlegesen sok – sok, előre be nem tervezett pénzbe kerül.

Az illetékes hatóságok is folytatnak ellenőrzéseket, s a feltárt hibák kijavítására kötelezik a tulajdonost.

Szélsőséges esetben, ha a környező területeket veszélyezteti a tó, akkor a víz leengedését is előírhatják a hibák kijavításáig!

Tovább menve a gépkocsi hasonlaton, a tavaknak is meg van a saját „okmány” rendszerük (tervek, engedélyek, szabályzatok, stb), melyeket rendszeresen érvényesíteni, aktualizálni kell, hiányuk esetén pedig gondoskodni kell a pótlásukról.

Egy tavat általában hosszabb időre vásárolnak az emberek, s a bekerülési költségük is sokszorosa még a legjobb gépkocsinak is.

Célszerű tehát alaposan megvizsgálni a megvásárlásra kiszemelt tavat és az alapos vizsgálat alapján megfontolni a vásárlást.

A fentiekkel arra szeretnénk rávilágítani, hogy a vásárlás előtt a tavakat is célszerű megvizsgáltatni hozzáértő szakemberrel, mert a vásárló így jobban tisztában lesz a későbbiekben rá váró feladatokkal, kötelezettségekkel!

Munkatársainknak több évtizedes tó tervezői, építői és áttételesen üzemeltetői tapasztalatuk, gyakorlatuk van, s így a tavakkal kapcsolatos kérdésekben készséggel állunk rendelkezésre.

Amennyiben Ön is tóvásárlás előtt áll, javasoljuk, hívjon fel bennünket, s a tó helyszíni megvizsgálása alapján véleményünkkel, tanácsunkkal segítjük a vásárlásban!

Tisztelettel :

Boda László

Kovit-Terv Kft.
2800 Tatabánya, Molnár János út 1 / B   I. em. 4.
Mobil: 06-30/9-475-454